BETON KÖŞK

M-Blok Serisi OG-AG kompakt monoblok beton trafo ve dağıtım merkezleri

M-BLOK serisi beton köşkler 36Kv’a kadar orta gerilim ve alçak gerilim dağıtım sistemleri için tasarlanmış, ilgili şartnameler ve standartlara göre üretilen, güvenli, estetik görünümü ve isteğe göre farklı renk seçenekleri ile çevreye uyumlu ürünlerdir.

  • Trafo Merkezleri
  • Dağıtım Merkezleri
  • Jeneratör Merkezleri
  • Organize Sanayi Bölgeleri
  • UPS Uygulamaları
  • Rüzgar Santralleri
  • Hidroelektrik Santralleri
  • Alçak gerilim ve Kompanzasyon Panoları
betonkosk

Sac Köşk Nedir?

Sac köşk nedir konusunda sac köşkler, trafo merkezi olarak kullanılabilir ve genel olarak 2 milimetrelik prevalganiz saclardan imal edilir. Bunun dışında daha üst düzeyde bulunan ve korozyon gibi durumlara dayanıklı olan alüminyum veya daha üst düzeyde korozyona dayanıklı olan kaplamalı saclardan da imal edilebilmektedir. En yaygın olan sac köşk tasarımları arasında üç bölmeli olanlar en yaygın olanlarıdır ve bu bölmeler metal mahfazalı olduğu için trafo bölümü, OG bölümü ve AG pano bölümlerinden oluşmaktadır.

Sac köşkler dizaynında gaz yalıtımlı olan hücreler özellikle beraber kullanıldığında ağırlık ve boyut açısından avantaj sağlar. Fakat modüler olan yapısından dolayı çok farklı ihtiyaçları karşılayacak olan boyutlarda dizayn ve imalatı kolay şekilde yapılabilmektedir. Sac köşkler ebat durumuna göre kurulu bir vaziyette araç üzerinde sevk edilebileceği gibi kurulu bir vaziyette de araca sığmayacak olan sac trafo merkezleri de demonte edilecek şekilse sevk edilir. Bu nedenle saha ortamında montajının daha kolay şekilde yapılma imkânı sağlar.

Beton Köşklere Kıyasla Hafiflik ve Taşınabilirlik

Kapı ve Havalandırma Panelleri
Kapılar ve havalandırma panelleri hazır galvanizli saclardan kaynak kullanılmayan metotlarla üretilmekte ve polyester esaslı elektrostatik toz boya ile boyanmaktadır. Kapılar, çalışmayı kolaylaştıracak ve en az 120 açık konumda kalabilecek şekilde monte edilir. Kapalı konumdaki kapılar, içerden ve dışarda 20 joule karşılık gelen mekanik zorlanmalara karşı dayanıklıdır. Projeye göre kapı ve havalandırma panellerinin sayısı, isteğe bağlı olarak değiştirilebilir Kapılar güvenlikli kilit sistemiyle donatılmıştır.

Monoblok beton köşkler üç bölümden meydana gelmektir.
Çatı, Gövde , Kapı ve havalandırma panelleridir.

Çatı
En az 2500 N /m2 YÜKE DAYANIKLI OLACAK ŞEKİLDE İMAL EDİLMEKTEDİR. Beton kalitesi TS 500’e göre B35 olarak belirlenmiştir. Yağmur ve kar sularının üzerinde birikmesi ve kolayca akması için, uygun bir eğime sahip olarak üretilmektedir. Gövde üzerine gerektiğinde sökülebilecek şekilde monte edilmektedir. Standart koruma sınıfı IP23 olup isteğe bağlı uygulamalar yapılabilmektedir.

Gövde
M-BLOK serisi beton merkezlerin taban ve duvarları monoblok yapıdadır. Duvar kalınlıkları 10cm’dir Beton kalitesi TS 500’e göre B35 olarak belirlenmiştir. Dış cepheler 4 katlı (astar, koruyucu macun, yüzey kaplama ve renkli son kat ) silikon esaslı dış cephe boyası ile RAL 7032 renginde boyanmaktadır.(Ancak isteğe bağlı olarak farklı renklerde kullanılabilmektedir.) İç duvarlarda plastik boya uygulanmaktadır. Üretim yapılırken olabilecek en olumsuz işletme koşulları dikkate alınarak, basınç, nem, sarsıntı sismik hareketler gibi parametreler hesaplanır. Taşıma kolaylığı için dört köşesinde taşıma olukları açılmıştır, Standart koruma sınıfı IP23 olup isteğe bağlı uygulamalar yapılabilmektedir.

Beton Köşk Temel Özellikleri Nelerdir?

M-Blok Serisi OG-AG kompakt monoblok beton köşk trafo ve dağıtım merkezleri, trafoların zorlu çevre koşullarından yalıtılması için isteğe göre tasarlanabilmektedir aynı zamanda tamamen çevre dostu merkezlerdir. Beton köşkler, hiçbir ek montaja gerek duymaz ve müşteri isteğine göre farklı boyut ve renklerde üretilebilmektedir. Bu ürünler güvenilirliğini de uluslararası akredite laboratuvarlarında belgelemiştir.

Beton köşk nedir genel olarak birçok alanda kullanımı bulunur ve üstelik farklı projeleriniz içinde esnek çözüm sağlar. Depolama ve taşıma kolaylığı olduğu için montaja gerek kalmaz ve tasarımı konusunda sizlere sınırsız çözüm sağlar. Beton köşkler, üretimlerde TEDAŞ şartnamesi gibi standartlar göz önüne alınarak hazırlanır bu nedenle tüm dağıtım merkezleri, sanayi bölgeleri ve gereken birçok yerde kullanılabilir. Beton köşk özel tasarımı sayesinde su geçirmez ve dış hava şartlarının tümüne karşı korunaklıdır bu nedenle dış ortamda rahat bir şekilde kullanılabilir.

Beton köşklerin bazı özellikleri şunlardır:

Dayanıklılık: Beton, dayanıklı bir malzeme olduğundan, köşkler uzun süreli kullanım için tasarlanmıştır.
Koruma: Elektrik ekipmanlarını hava koşullarından, suyun neden olabileceği zararlardan, tozdan ve diğer dış etkenlerden korur.
Yangın Direnci: Beton yanmaz bir malzeme olduğundan, köşk içerisindeki ekipmanlara ek bir yangın koruması sağlar.
Güvenlik: Beton köşkler genellikle kilitlenebilir kapılarla donatılır, bu da yetkisiz erişimi engeller ve ekipmanları potansiyel hırsızlıktan korur.
İzolasyon: Beton köşkler genellikle iyi bir termal izolasyona sahiptir, bu da içerideki ekipmanların aşırı sıcaklık değişimlerinden korunmasına yardımcı olur.

Beton köşkler, enerji dağıtım sistemlerinin bir parçası olarak genellikle konut bölgelerinde, ticari alanlarda, endüstriyel tesislerde ve hatta bazen kırsal bölgelerde de bulunabilir. Farklı boyutlarda ve kapasitelerde gelirler, bu da onları çeşitli enerji ihtiyaçlarına uygun hale getirir.

Enerji Yönetiminde

01

Köşk

Beton köşk ve sac köşk, elektrik dağıtım ve trafo merkezleri gibi enerji altyapılarında kullanılan koruyucu yapılardır.

02

Hücre

Elektrik hücreleri, elektrik akımını yönlendirmek, kontrol etmek ve gerektiğinde kesmek amacıyla kullanılır.

03

Transformatör

Trafo, yani transformatör, elektrik enerjisinin gerilim seviyesini artırmak veya azaltmak için kullanılan bir cihazdır.

04

AG Panoları

AG (Alçak Gerilim) panoları, elektrik enerjisinin 1000V altındaki seviyelerde dağıtımını ve kontrolünü sağlayan elektrik panolarıdır.

Ürün Gruplarımız

05

Jeneratör

Jeneratör, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bir cihazdır.

06

OG Ekipmanları

OG ekipmanları, elektrik enerjisinin 1 kV ile 36 kV arasındaki gerilim seviyelerinde güvenli bir şekilde iletilmesini sağlar.

07

Enerji Kabloları

Enerji kabloları, elektrik enerjisinin iletimi ve dağıtımı için kullanılan kablolardır.

08

Kablo Başlığı

Kablo başlığı, yüksek gerilimli enerji kablolarının uç noktalarında kullanılarak kabloların güvenli bir şekilde bağlanmasını sağlar.